fredag 1 januari 2010

I goda vänners lag

Igår hade vi en jättefin nyårsafton hos goda vänner. Roliga samtal, god mat och dryck och sprudlande glada barn gav en väldigt lyckad kväll. Det såg inte lovande ut på dagen för vår del med ett element som läckte som ett såll och sjunkande temperatur i huset. Man kan undra varför såna där saker alltid händer när det är helgdag med stor H och -15 grader ut...! Men med hjälp av händiga vänner så löste det sig tack och lov till sist och dagen slutade på topp. Eller rättare sagt det nya året började på topp så det får vi hoppas är ett tecken för 2010! God fortsättning!

3 kommentarer:

  1. Ja det var en riktigt trevlig kväll.
    Hoppas ni fick lite sovmorron.

    Surfade runt lite efter den perfekta taklampan i kväll igen...
    Det blev som vanligt, så fort man hittat en man vill ha, så kostar den en mindre förmögenhet.
    Moooi-Random Light, 80cm vit. DYYR, men fin.
    Jag är ingen vän av kopior, men denna finns även hos en annan tillverkare, som verkar ha tillverkat och sålt den innan Moooi!?
    Brahko Lights, Original Random.
    Frågan är ven som kopierar vem.

    /S

    SvaraRadera
  2. Ja det verkar vara en "strid" kring den saken... bl a här kan man läsa lite om det: http://brahko-lights.se/pages.php/page/mooois_krokodiltarar

    Lamporna har "uppfunnits" 2 gånger (inte så ovanligt) och förmodligen var Brahko faktiskt var först.. men Moooi är den som räknas som original idag!

    Moooi-lamporna kan endast inhandlas i vissa affärer och man får skriftligt på att man köpt orginalet. Eftersom båda är dyra så skulle jag ta Moooi... den skulle passa jättebra hos er! Ett annat mer prisvärt alternativ är Ikea "Maskros" från deras PS kollektion. Kostar endast 799 kr. Den är 80 cm i diameter, vet inte hur stor ni behöver..?

    Kram på Er! (Och fortsätt gärna kommentera :)

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vi tänkte lite på "Maskros", den är inte så dum, rätt storlek också, men du vet hur det är när man hittar något som man tycker bättre om...

    Det såldes 2st 50 cm Moooi på auktion hos Fastbergs i mellandagarna, typiskt. Skulle åtminstone vilja sett dom.

    Är lite sugen på en tur till Brahko i Gbg. :)

    /S

    SvaraRadera