måndag 5 juli 2010

Modell Moccamaster?


Bild från Tretti.se

För ett tag sedan gick vår kaffebryggare sönder. Det är en "Porschebryggare" som inte var direkt billig så jag tänkte att vi kanske skulle laga den. Men det kostar 150 kr att få ett kostnadsförslag och sedan tillkommer lagningen. Och den är ju inte ny så frågan är om det är värt det, den kanske bara håller ett par månader till... ? Om vi ska köpa en ny har vi fått tips om att Moccamaster ska vara jättebra. Och den är superfin i vitt :) Har dock sett att den finns i ett antal olika varianter - någon som vet vilken modell man ska satsa på?

2 kommentarer:

  1. Satsa på den modell som har själva röret ner i kannan - då den brygger så fort så behövs det röret för att bla bla bla. Satsa också på den som har droppstopp - annars rinner det rakt ner om du tar bort kannan. Kom dock ihåg att ta bort droppstoppet när du brygger - annars rinner det över. Välj också den som har automatisk avstängning efter ett tag. alltid skönt att veta att om man är förvirrad och glömmer stänga av bryggaren så gör den högst troligt det själv efter ett tag. Det är också bra att välja den modell som har en knapp där man kan sätta på "halv-värme". Då kan kannan stå på och kaffet bränns inte vid på samma sätt. Sådär ja - lycka till :) Vi har en silverfärgad i nåt matt. Kan tänka mig att dammet syns rejält på en vit. Men du städar ju så fint så det blir säkert jättefint :)
    Gott kaffe i alla fall. Som tusan. Å varmt. Som tusan.

    SvaraRadera
  2. TUSEN TACK! Nu vet jag vad jag ska tänka på! :) Det finns ju ganska många varianter av den, men droppstop å att den stänger av sig själv låter som klara fördelar så det måste vi ha. Tack igen!!

    SvaraRadera