söndag 29 januari 2012

10,5 månader



.. drygt, har världens goaste tjej blivit ♥ Och vad mycket som händer hela tiden! Ni vet där första året när utvecklingen bara rusar framåt. Så här ser livet ut just nu! (mest minnesanteckningar för egen del kanske =)

För 2 veckor sedan lärde hon sig att klappa händerna och detta är ett stort nöje!

Förra helgen gick hon 6 steg och nu går så många steg många gånger per dag, men bara när hon "vill".

Hon har 8 fina tänder och äter mycket bättre nu när hon kan tugga mer och framförallt om hon får äta själv. Gärna saker att bita och gnaga på som bröd, gurka, morot, paprika, äpple. Apelsin och banan är också smaskens! Burkmat är och förblir ointressant, endast fruktpuréer är gott. Och jag förstår henne.. det ska vara "riktig" mat. Carl var likadan så det har bara varit att laga mat och ju större de blir så äter de mer och mer.

Hon klättrar fort och är väldigt stark, så trappor måste undvikas! Vad gjorde man utan trappgrindar?!

Med endast 2 stabila "moves" ställer hon sig upp i barnstolen - inte glömma spänna fast!

Bilar, klossar och böcker är hennes roligaste leksaker just nu. Allt som storebror leker med är såklart roligt och hon älskar att vara i Carls rum.

Hon älskar att läsa böcker och en bok om Nicke Nyfiken är en av favoritböckerna. Hon pekar och läser HÖGT för varje sida "DA DA DAAA DA" med stark, glad röst. Så himla roligt!

I badet plaskar hon och "dyker" gärna ner med ansiktet under vattnet. Att klättra i och ur badbaljan är också himla skoj.

Hon sover 1 eller 2 gånger per dag och det beror på vilken tid på morgon hon vaknar. Vaknar hon kl 7 eller tidigare behöver hon sova två gånger. Vaknar hon runt kl 8 räcker det med en sovstund vid lunchtid. Oavsett en eller två sovstunder sover hon ca 1 timme på dagen. På kvällen somnar hon oftast mellan kl 18 och 19 - också beroende på när hon vaknade på morgonen.

Hon sover i spjälsäng i sitt rum sedan 3-4 månader tillbaka. Precis som Carl sover hon bäst när hon sover i egen säng. Carl började tycka om att sova hos oss (även om han bara gör det ibland) när han var lite större, så kanske Sophia blir så också (hoppas!) Carl somnar dock oftast med mig och sedan lyfter vi över honom i hans säng. Väldigt mysigt och inget jag vill eller behöver ändra på ännu.

Sophia älskar musik och att dansa. Hon böjer på benen och gungar oooordentligt (riktig feeling där:) och när hon sitter i stolen skakar hon huvudet til musiken. Sååå roligt!

Ja, det var några delar ur en väldigt händelserik vardag. Jag hoppas så innerligt att mina antecknigar ska hjälpa det mig att minnas allt fantastisk, roligt, tokigt och härligt som händer, när jag läser detta om några år! =)

2 kommentarer:

  1. Hej Annelie
    Hon är en riktig sötnos, kul att du dokumenterar och använder bloggen som lite minnesanteckningar. Man glömmer fort så det är ett kanonbra sätt att minnas och sedan kan barnen läsa när de blir lite större.
    Många kramar Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. hej vännen! Ja, detta är ett av alla sätt att samla minnen. Man minns inte allt även om man vill o tror det! När ska du börja blogga? :) Kram!!

      Radera