lördag 29 oktober 2011

Vardagslyx!


Diskmedel från Granit, 129 kr.

Är det det här som kallas vardagslyx?! =D Ett extra fint diskmedel som luktar godare och är förpackat i en fin flaska. Jag kunde i alla fall inte låta det vara, så nu pryder flaskan diskbänken och sprider en härlig citron- och lavendeldoft när man använder det. Vardagslyx kan ju vara så många saker - vad är det för Er? För mig är alltifrån att äta ute på en tisdag, köpa hem extra lyxig glass eller vara ledig en onsdag eftermiddag och leka med barnen. Och det är jätteviktigt! Jag gillar inte att fokusera på helgen och "leva upp" då - det är vardagen som räknas och hela veckan ska förgyllas! :) Ja, inte hela tiden såklart, men jag tror ni förstår vad jag menar. "Det är de små, små detaljerna som gör ´et"... Det "lilla" i livet som så många gånger blir det stora i livet.

Nu tar vi tag i den här härliga lördagen! =)

fredag 28 oktober 2011

Tackkort


Har äntligen skickat iväg tackkorten för Sophias dop. Jag tycker om att lägga ned lite extra på kort eftersom jag själv brukar spara dem.


Det fick bli samma tema/stil som inbjudningskortet med spetsband runt. Denna gång lite bredare spetsband och i en beigebrun färg som passade bra till fotot på insidan.



Mellan målning, golvslipning och takbyten har jag äntligen fixat tack-korten för Sophias dop. Det är ju en fördel om de kommer innan julkorten..! :) Det är så himla roligt att pyssla och "scrappa" (kallas det väl? :) men det blir så sällan. Det är så mycket annat som blir prioriterat före det, men nu har jag bokat julpyssel med några tjejkompisar och har även en scrapp-kväll inbokad med jobbets Fritidsförening - kul!

I helgen skulle vi göra klart sovrummet och hela övervåningen skulle bli klar, men eftersom snickaren avbokat för tredje gången den här veckan så kommer det att stå stilla :( Gu´ vad jag önskar att jag kunde allt själv! Så nu tar det väl minst en vecka till för det är ju på helgen vi har mest tid att fixa det vi ska göra själva. Jaja, nu ska jag rycka upp mig och glädjas åt helgen! Carl är bjuden på barnkalas och när vi inte ska måla så finns det ju tid till en massa annat roligt!

Jag önskar Er en fin hösthelg!

fredag 21 oktober 2011

En egen bok



De här "fylla-i-böckerna" är så roliga att ha! Men det är med skräckblandad förtjusning jag köpte den här till Sophia. De är inte helt enkelt att först komma ihåg "allt" och sedan komma ihåg att att fylla i det också! Lite stressande det där och samtidigt kan jag inte låta bli. Jag saknar inte en bok om mig själv egentligen, men visst hade det varit rolig läsning?! När jag obsessar över allt som ska fyllas i, fotas, filmas och dokumenteras tröstar jag mig med att jag är helnöjd med mina föräldrars berättelser. Vi levde här och nu! Därför noterade vi inte ALLT! ;) Ärligt talat är nog risken att våra barn har så mycket foton, filmer, böcker och annat så att de inte vill ha det..! Ändå sitter jag här nu :) Jaja, tyckte i alla fall att den här boken var väldigt fin och att den kändes hanterbar! =)

torsdag 20 oktober 2011

Inspirerande hem

Bild: Family Living

Det var då det! Färgfyrverkeri. Hoppas vi får se mer av nya hemmet också.

Var det någon som såg "4 stjärnors middag" förra veckan? Såg ni Ann Söderlunds hem?! Så himla fint och jag vill se MER! Hon har ju varit med i inredningsreportage tidigare, men det här hemmet har jag inte sett. Hennes tidigare hem har innehållit galet mycket färg och mönster. Roliga och jättefina, men inte min stil. Nu var det sobert, elegant och vitt, vitt, vitt! Alldeles, alldeles underbart! (Jag vet, det är mig "Vitt och fräscht" med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström handlar om ;) Vad hände med hennes stil/smak? Tråkigt om hon fallit in i trenden och egentligen är en person som gillar massor av färg, men superfint var det som sagt. Väntar ivrigt på den tidning som gör ett reportage och visar massor av bilder!

onsdag 19 oktober 2011

Karolina Nolin



Äntligen har jag ramat in den här tavlan! Det är Karolina Nolin som gör så fina tavlor. Jag köpte den första tavlan av henne för många år sedan och gav bort i present. Då fick jag betala för ett original i 40 X 40 ungefär vad man får betala för en litografi i halva den storleken idag. Och jag förstår varför, tavlorna är jättefina! Tur att jag i alla fall behöll en originaltavla själv! :)

Och en fråga: hur gör man när man ska fota tavlor?! Jag får speglingar hur jag än gör eller en för mörk/oskarp bild!

tisdag 18 oktober 2011

Stjärnöga


Sophia i jeans och body från H&M, strumpor Polarn & Pyret.

Älskade hjärtat, "nyss" var du nyfödd. Nu förgyller du och storebror våra dagar mer och mer för varje dag! ♥

måndag 17 oktober 2011

Docksäng


Docksängen är ett loppisfynd. Filten kommer från Klippan och är egentligen Carls (det var en present till storebror när han föddes). Sophia får låna den! säger Carl glatt.


Tyg ur tygserien Tilde från Panduro.


Nu fattas bara dockan... :)



Finaste mamma har sytt ett täcke till Sophias docksäng. Mamma är så duktig på att sy (även om det här var superenkelt) och jag hoppas jag blir lika duktig någongång...! När mina äldsta syskon var små sydde mamma alla kläder till dom och det var inga enkla kreationer. På den tiden var ju kläder dyra så det var inte bara för att kläderna blev extra fina som hon sydde själv. Nu syr både hon och jag för att det är roligt och för att man vill ha något som inte finns att köpa. Något "egendesignat" =) Snart får det bli ett till litet täcke, till Carls docksäng. Vi tog bort den i vintras eftersom han aldrig lekte med den och det började bli trångt i rummet. Men den får en chans till för den var i alla fall saknad av några kompisar! :)

fredag 14 oktober 2011

Kanin



Vi har fixat mycket med Sophias rum, så att hon skulle få just ett eget rum, men såklart händer det lite i storebrors rum också :) Lite ny förvaring och detaljer i inredningen som den här ljuvliga kaninen från Maileg. Den råkade jag för övrigt tappa precis när jag köpt den, upptäckte det när jag kom hem och skrek i stor besvikelse (ingen dramaqueen där inte) "jag har tappat världens dyraste kaniiiiiin". Det var ju inte direkt den dyraste inredningsdetaljen jag köpt, men ÄNDÅ. Bara tappa den sådär?! Här hade jag gått och dragit på inköpet och när jag väl slår till så tappar jag den. Puh. Men till min stora lycka var jag bland de sista i butiken där jag tappat påsen så personalen hade tagit hand om den och jag fick tillbaka Carls (dyra ;) fina kanin.

Ha en riktigt fin hösthelg!

torsdag 13 oktober 2011

Gediget på Gotland



Bilder: Sköna Hem

Vilket underbart hem, se fler bilder och hela reportaget här. Nu pratar vi gediget, äkta, rejält, enkelt igen - några av mina favoritord när det gäller inredning. Jag får en enorm lust att dra igång hundra "gör det själv-projekt" när jag ser det här; gjuta eget badkar, bygga bänkskivor och egna möbler. Om jag bara kunde och hur hinner de allt?! Jag är dock ganska nöjd endast den härliga inspirationen bilderna i sig ger =)

onsdag 12 oktober 2011

Fina bilder


Tunika till Sophia från Polarn och Pyret.

Så här är det när man ser allt i "fina bilder" eller "vackra kombinationer". Man går på stan och så får man se en jättesöt tunika till sin lilla dotter och så tänker man: åååååh vad fin den skulle vara på årets julkort, på det vita golvet i Sophias rum med storebror i de där kläderna och de där kuddarna liggande bredvid på fårskinnet. Köp avgjort och årets julkort planerat! =)

söndag 9 oktober 2011

Golvbyte


Under gamla laminatgolvet var det rena lapptäcket! Vi rev bort allt. Börja om från början, börja om på nytt...


Det gamla trägolvet gick tyvärr inte att rädda (tidigare ägare har flyttat trappan till övervåningen), annars hade vi gjort det.


Efter att ha målat Sophias golv vitt var det såklart svårt att inte fortsätta med de andra golven på övervåningen..! I sovrumen uppe är det vackra gamla trägolv, men i hallen låg ett inte lika fint laminatgolv föreställande björk. Så innan vi hann tänka efter för mycket (det vill säga hur mycket arbete det blir) rev vi ut det gamla golvet och köpte nytt plankgolv :) Förra helgen la vi in det och det doftar ljuvligt av riktigt trä! Men ni vet hur det är i en hall, så många trösklar och lister och dörrfoder... Ja, allt är i alla fall tillbaka nu med lite hjälp från en snickare och nu är det målarmästaren själv som är i farten igen. Kvistlack, grundfärg och så några strykningar till, seeeeen är ett golv till klart!

fredag 7 oktober 2011

Nya tider!


Nu märkte jag att det inte bara var nya mascara jag behövde, snarare en helt nya garderob ;D

Den här veckan började jag att jobba igen. Än så länge är det "bara" på halvtid, men det var en stor omställning ändå! Roligt, jobbigt, spännande, omväxlande - allt på en gång! Det svåra var såklart att vara ifrån barnen så länge, men jag vet att de har det superbra med sin pappa hemma (är i så fall kanske lite orolig att de ska vara mycket roligare/bättre med honom.. ;) Vi/jag ska bara komma in i de nya rutinerna helt enkelt! Nu ska jag ta en härlig höstpromenad i solskenet med Sophia och sen blir det freeeeedagsmys! =) Hjärtligt välkommen helgen!

tisdag 4 oktober 2011

Älskade barn


Carl i tröja och byxor från H&M.

Himmel vad det värmer i mammahjärtat när man märker att storebror är det bästa som finns. Det finns ingen som kan få Sophia att skratta så mycket och så länge som Carl kan. Benen sprattlar och skrattet porlar tills hon fullkomligt kiknar. Och hur storebror älskar att roa Lillan är nästan ännu mer fantastiskt. Och hur ingen och inget får göra henne illa. Inte en enda gång sedan Sophia föddes har Carl sagt ett ont ord eller gjort något mot henne (det hade varit fullkomligt normalt om det skett ofta och jag hade förstått). Däremot kan han också bli ledsen om hon börjar gråta om han tror att han gjort henne något, när det bara är att hon är trött eller hungrig. Ja, vilken storebror Sophia har fått, den vackraste, snällaste själen. Och vilket glatt charmstroll till lillasyster som förgyller brorsans dagar (än så länge i alla fall)! =)