söndag 31 juli 2011

Hot hot hot!


Jag och nyvaken Sophia med nappen (som ser sååå stor ut) kvar i munnen.

Idag har vi varit i lekparken och busat och sen till stranden och svalkat oss. Det har varit så varmt och härligt! Lilla fröken får lätt värmeutslag så det gäller att ha så lätta kläder som möjligt och gärna hitta skugga och en vindpust. Men hon klagar inte det minsta så hon kanske gillar värme, precis som storebror... och pappa och mamma! =)

Hej sköna söndagskväll!

fredag 29 juli 2011

Bella Italia


Vi har haft en underbar vecka i Italien! Här sitter vi på en restaurang i Lucca.


Så italienskt, helt enkelt.




Älskade olivträd, här vid huset i Toscana.



Det blommar i grönsakslandet!

måndag 25 juli 2011

Fota favoriter



Det här nya kameraobjektivet jag fick gör att jag bara vill gå runt och fota hela tiden! Och vad tror ni jag fotar?! På förstaplats hamnar utan tvekan mina barn. Det har väl inte undgått någon att de blir fotade väldigt mycket :D Och resten blir på mina favoritsaker (som de här skålarna, en från Iittala och en kopia från okänd affär) och mannen. Tyvärr kommer kameran aldrig fram när det händer något längre, typ kalas, fester eller så. Jag vet verkligen inte hur det kunnat bli så, men det är väl glömska kanske?! Jag måste verkligen ändra på det!

Ha en fin sommardag kära vänner!

lördag 23 juli 2011

Sommarfötter


Idag blir det ett shopping-tips igen! När jag äntligen kom i mina gamla kläder igen efter graviditeten blev jag så GLAD och har nu uppdaterat mig lite. (Jag hamnar såklart oftast på barnavdelningen fortfarande eftersom det är roligast, men nu kanske det slinker med något till mig också :) Det skönaste var när jag äntligen kom i mina jeans igen - ooooaaah vad härligt! Jag älskar verkligen tights och leggings, men efter ett nästan ett halvår i dom vill man sååå gärna komma i något annat. Eller hur?!
Ja, i alla fall... ni vet ju att jag älskar randigt så det var väl inte så konstigt att de här skorna följde med hem :) (Hoppas ni kan bortse från de oretuscherade fötterna! Gaaah ;) Jag går nästan aldrig i klackar när jag är hemma (föräldraledig) som nu, men dessa är "ljudlösa" och har en bekväm klack i lagom höjd - som gjorda för hemma-mamman :D Tycker för övrigt att H&M har en del fina skor, särskilt enkla sommarskor som man oftast har en säsong. Har förutom dessa även köpt ett par svarta ballerina som jag också är väldigt nöjd med.

Hej för nu! :)

torsdag 21 juli 2011

Lavendel



Jag älskar alla sorters lavendel, så även den här fina Fjärilslavendeln. De är vackra, luktar ljuvligt och är dessutom ganska tåliga. De passar lika bra i kruka som i rabatt eller till och med som häck. Dessutom är de ju lika fina för sig själva eller tillsammans med andra blommor. Om man som jag är dålig på att vattna så klarar de ganska bra att bli lite bortglömda också. Häromdagen fick jag den här fina krukan av vännen S i sen födelsedagspresent. Ibland är det bra att inte alla kommer samtidigt - så får man blommor och presenter vid fler tillfällen! ;D

söndag 17 juli 2011

En smakportion tack!



Hej hej! Nu har jag provat att äta gröt. Jag undrade verkligen vad mamma och pappa försökte ge mig, men smakade i alla fall på gröten lite i munnen innan jag spottade ut allt. Jag misstänker att de kommer att försöka igen snart för de vill att jag ska bli mätt i magen och sova mer på nätterna :) Vi får se om jag får "smak" för detta...! Hälsningar i övrigt väldigt matglad bebis

lördag 16 juli 2011

Vintage



Herregu`den där Vintagekollektionen från Kappahl är ju så underbar! Och just nu kan de finnas med några delar från den på rean om man har tur. Jag kunde inte motstå den här klänningen, som är så vacker så att den just nu får hänga framme i Sophias rum :) Fyndade även en blå- och vitrandig väst till storebror (som vägrar prova den än så länge ;)

Ha en fortsatt fin helg!

fredag 15 juli 2011

80-talscyklar



Alltså, minns ni de här cyklarna som man hade som "prydnad"på 80-talet?! De här två stod prydligt och fint på mitt skrivbord i flickrummet. Måste erkänna att jag blev så glad när jag hittade dom bland mina gamla sparade saker! :) Såklart måste Carl och Sophia få dom nu. Vilket arvegods ;D

tisdag 12 juli 2011

Älska textil!



Dagens boktips ;) Ibland kan man tro att jag är sponsrad av Ikea, men så är inte fallet. Jag tipsar bara om saker jag tycker är bra, fina etc. Den här boken som är från ovan nämnda företag är ett exempel. Så många inspirerande bilder och enkla, smarta idéer från sida 1. Själv har jag ett skåp fullt med olika tyger jag inte kunnat motstå, så det är bara att köra igång! :)

söndag 10 juli 2011

Tittut!


Stjärnöga


Men mamma, kan du aldrig ta en bild på hela mitt vackra ansikte?



Nästan! :)

lördag 9 juli 2011

Dockvagn



Titta vilken underbar gammal barnvagn jag fyndade förra sommaren! Enda "problemet" är att den är lite skör och jag vill inte att den går sönder, inte så lekvänlig alltså... Jaja, vi får se om jag lyckas ha den framme och att skicket består :) Just nu är det inte svårt med en "lydig" 4-åring, men det blir väl värre när Sophia börjar ta sig runt!

fredag 8 juli 2011

Att inreda



När jag ska inreda eller formge något så är det ofta en sak eller kombination som får sätta tonen och vara utgångspunkt. Det är ur just den där speciella saken som helt plötsligt idéerna om hur det ska se ut bara poppar upp! När det gäller min dotter Sophias rum är det kombinationen på bilden som gett mig inspiration. Det började med sjalen som jag köpte till Sophia på Polarn och Pyret (hade helst haft en fondvägg med det mönstret!) Sen såg jag de här kuddarna och bara kände att de skulle med hem till hennes rum. Och så la jag ihop de tre och så var "flowet" igång! En riktigt härlig känsla som gör det så himla kul! Det värsta är att man vill sätta igång direkt..! :)

Trevlig sommarhelg till Er alla!

torsdag 7 juli 2011

Sommarbilder


Krukan är överfull med smultron som ska planteras ut.


Lyktor på altanbordet.


Ny kvast med naturborst behövdes i vår trädgård!

Ååååh jag är så GLAD! Har fått en nytt objektiv till kameran! :) Jag vet inte hur länge jag har velat ha det, men det har liksom inte blivit av att skaffa. Nu kom E hem med ett häromkvällen och överraskade mig <3 Tack älskling!!! Ovan bjuder jag på några sommarbilder med nya objektivet :)

Ha en fortsatt fin sommarkväll!

måndag 4 juli 2011

Sötaste vasen



Kolla det här lilla fyndet.. Den lilla rosa vasen som är så söt och underbar i formen. 19 kr på käraste Ikea - bara att fylla med sommarblommor! :)

söndag 3 juli 2011

I denna ljuva sommartid


Den blåvioletta Honungsfacelian växer så det knakar i vår gamla balja.

Åh denna härliga sommar! Värmen är som en stor varm, härlig kram! :) Fönster och dörrar står öppna, ljuset flödar och människor är glada. Vi umgås med familj och vänner varenda dag och vi plockar så mycket jordgubbar och smultron så vi hinner knappt äta upp alla! Hoppas ni har en alldeles, alldeles underbar sommar!