fredag 29 april 2011

Nyförälskelse

Vi har fått nya grannar och jag är lite avis på dom! Inte för huset, läget eller något sånt utan för att de är nyinflyttade. Jag är tydligen en av få människor som verkligen gillar att flytta. Tänk alla storslagna drömmar och planer man har om hur det kommer att bli och hur det ska inredas. För mig är det nystart och drömmar och framtidsplaner frodas! Allt är dessutom rent och fint bakom varje skåp och i varje vrå. Det där lilla moment att packa ned allting är en liten, liten del som inte bekommer mig när jag vet vilket nöje som kommer. Eftersom vi trivs så himla bra och jag inte vet vad som skulle vara bättre för oss så fortsätter jag vara lite avis - det är såklart det bästa att ha det så! Det är bara den där känslan som liknar nyförälskelse i huset jag vill ha :) Ett lättare sätt att få tillbaka den känslan är att åka på semester, i alla fall för mig - när jag kommer hem brukar jag känna extra stor glädje och se allt med "nya" ögon. Lite som att vara nykär :)

Ha en skön Valborg alla fina!

torsdag 28 april 2011

Vår



Har idag gått en långpromenad och tittat på kossor och plockat vitsippor. Carl var inte med eftersom han var på förskolan så jag pratade med en sovande Sophia ;) Och med lite hjälp av mamma och pappa har vi gjort ett första ryck i trädgården. Härliga vår!

torsdag 21 april 2011

Glad Påsk!






Det blev lite mer påskpynt när jag hittade tuppen i skåpet och några fina påskägg. Det ena ägget ska Carl få imorgon. Ägget är dock inte fyllt med godis för det äter han inte än. Istället har vi lagt i en bil, en pixibok, ballonger och russin. Och så ska vi måla några påskbrev och åka till mor- och farföräldrar.

Han en fortsatt fin påsk alla!

Babyskor



Håller med E om att vi måste köpa ett par av dessa till Lillan.

tisdag 19 april 2011

Minimalistisk påsk



Jag har påskpyntat. Fem vita fjädrar i en buske ute, påskris inne utan något i samt två små vita, ulliga kycklingar i köksfönstret. Tror det kallas påskpynt light :) Jag skulle vilja komplettera med en sån där påskkärring man hänger i köksfönstret. Undrar var hon kan finnas?

lördag 16 april 2011

Ett leende

Igår morse tyckte Sophia att det var morgon redan kl 05. Och så ligger jag där trött som en sten och bara mumlar "snälla somna om lilla söta bebis". Men det vill hon inte så det är bara att inse att när hon somnar om då vaknar Carl, vid 07 sådär. Man kan liksom inte sova när bebisen sover nu när man har två barn. (Jag kunde i och för sig sällan det med ett barn heller eftersom Carl oftast bara sov en halvtimme i sträck). Men så när vi ligger där i morgonljuset och pratar så ger hon mig ett sånt där underbart stort leende och vips så känner jag bara att det gör ingenting. Jag är bara så fantastisk glad och tacksam att jag fått dig underbara, ljuvliga varelse. Jag ska göra allt för dig för alltid.

torsdag 14 april 2011

Tävla igen



På Norrgårdens blogg kan man tävla om det här fina bäddsetet till spjälsäng. Vill ha!

onsdag 13 april 2011

Barnrum







Det ska bli så kul att inreda Sophias rum! Jag har en massa idéer, men först ska vi byta innertaket i det rummet så det får vänta lite. Nu tänkte jag göra spjälsängen lite roligare så att Sophia ska trivas där och hittade bland annat den här supersöta mobilen. Några klick senare är den snart på väg i ett paket :)

tisdag 12 april 2011

Tacka livet

Trots ganska många gravidkilon som är kvar så känner jag mig så lätt och smidig nu. Bebismagen på slutet var väldigt stor så nu är jag lätt som en fjäder och vill bara springa och hoppa! ;) Men det får vänta en tid till enligt alla rekommendationer. Och långa promenader är i ärlighetens namn ändå lagom till att börja med när jag ska bygga upp konditionen. Men jag säger då det; tack kroppen för allt du har och kan åstadkomma! Du är fantastisk.

måndag 11 april 2011

Gummistövlar

Någon som vet om dessa finns att köpa i Karlstad? Inser igen att jag måste köpa de där gummistövlarna. Förra året gick min gamla sönder och som "hemmafru" är det lek och promenader i alla väder som gäller :) Känns också som att vårfloden tagit vår gräsmatta i besittning.. men blåsten tar väl bort det snart. Tycker att de här från Tretorn ser ut att vara sköna och promenadvänliga och dessutom snygga.

söndag 10 april 2011

Det syns i ögonen

Första tiden efter att jag fått Sophia så kändes det som om det syntes i ögonen på mig. Om jag var någonstans och hon inte var i närheten tänkte jag "dom ser på mig att jag varit med om något stort, det största. Att jag fått barn." Jag hade en känsla av att främlingar skulle säga till mig: "ah, så du har precis fått en dotter, grattis!" Jag hade samma känsla med Carl. En fantastisk och härlig känsla och såklart helt orealistisk. Men lite extra glitter i ögonen finns nog där.. :) Önskar Er en riktigt fin söndag!

lördag 9 april 2011

En typisk dag

Carl på sin nya cykel...

.. och Sophia i vagnen.

Vi försöker att ta en promenad om dagen och jag njuter så av att vara ute. Och vilket typiskt vårväder vi haft! Ena dagen varmt och strålande sol och nästa dag snö och dimma. Men det är härliga dagar och regnet tog nästan bort den sista snön och nu blåser det storm så det torkar upp gräset - yes!

Nu ska jag fortsätta se hockey - heja Färjestad!


onsdag 6 april 2011

Tävla

Här kan du tävla om fina krukor.

måndag 4 april 2011

Vår dotter



Idag är den här lilla tjejen redan 4 veckor. Det är en lugn och snäll tjej som gärna blir buren. Och hon är väldigt lik sin vackra storebror (som också ville bli buren på mycket som bebis).

Hon äter ganska ofta, men det är i alla fall färre gånger på natten än på dagen så dygnet är rätt :) Och hon gillar att sova i sin vagn och att ligga på fårskinnet och titta och lyssna - allra helst på storebror.