måndag 31 januari 2011

Lego


Kolla vilken fin förvaring till barnrum! Finns att köpa här.

fredag 28 januari 2011

Namnsdagsbarn


Foto: Evelina Menchini

Idag är det finaste Carls namnsdag. Vi firar med glass (inte för mig) och ett litet paket innehållande en Fiat rallybil. Jag mår bättre, men är matt och aptiten är inte tillbaka. Vilar mest, men försöker sanera huset lite också genom att tvätta typ allt som finns och göra rent. Skönt att bebben ligger tryggt kvar i magen och att vi är på bättringsvägen från både magsjukor och förkylningar.

Ha en fin helg!

torsdag 27 januari 2011

Sjukstuga

Hej från sjukstugan... har magsjuka och är höggravid, ingen bra kombination. Det kan till och med sätta igång förlossningen. Men dom lugnar mig, skulle det hända är det ingen fara när det är så här kort tid kvar. Och På Carls förskola går det magsjuka, streptokocker och förkylning med feber, bara att välja.. ;) Carl hade magsjuka förra veckan och nu trodde vi att det var streptokocker, men det är nog "vanlig" förkylning. Vill inte ha något mer nu, VILL bara bli frisk. Och en sak till; jag vill verkligen att vi hinner fira Carls 4-årsdag innan bebben kommer.

tisdag 25 januari 2011

Pappa upp i dagen





Ja, det får Carl höra ganska ofta. Eller så får Erico veta att han är ute med "mini-Me". Så det var väl dags att prova Pappas kläder då! :)

söndag 23 januari 2011

På kylskåpet


Så här ser vårt ena kylskåp ut nu. En teckning av Carl, ett vykort från Swedese, klistermärke från Svenskt Tenn, magneter från Granit och Marimekko.

Länge har det varit "fel" att ha saker uppsatta på kylskåpet, särkilt inom homestyling, men nu ser jag en motsatt trend. Tanken var ju att inget personligt skulle få synas och absolut inte på kylskåpet. Det där har jag aldrig förstått, trots att jag verkligen ser meningen med homestyling. Hemmet ska vara vackert och t ex se rent och städat ut och inte ha för mycket saker och möbler vid en försäljning - men personligt med foton etc tycker jag verkligen att hemmet kan vara. Tar man bort all personlig prägel upplevs ofta ett hem tomt och massproducerat och det är ju ingen fördel. Särskilt inte idag när det råder en övergripande trend som säger att vi ska vara just unika, personliga och ha vår egen stil. En riktigt bra trend! :)

lördag 22 januari 2011

Vårkänslor


Igår tog jag in våren i köket :) Färska blommor i form av 20 tulpaner och en krispigt grön duk från Klässbol pryder nu köksbordet. Det ger verkligen en föraning om våren när man tar in det gröna i hemmet igen. Och det märks redan att ljuset är kvar längre på dagarna, som är det jag längtar mest efter.

Ha en skön helg!

onsdag 19 januari 2011

Romantisk resa


För 8 år sedan var vi på mässa med påven i St Peterskyrkan på nyårsdagen.
När jag åkte till jobbet imorse kom den här låten på radion och så underbara minnen poppade upp http://www.youtube.com/watch?v=AjY4Wj_-Zec
När Erico och jag träffades åkte vi på bilsemester till Italien efter 1 månad och firade nyår i Rom. Den här låten påminner mig så mycket om den fantastiska resan ♥

måndag 17 januari 2011

Gravidrapport



Nu är jag i v 34 och magen växer fort :) Mår fortfarande fint, men det känns när jag ska vända mig på natten. Får ofta stödja magen lite när vi vänder runt. Och i förra veckan fick jag nog av "Tjockis" kommentaterna som såklart inte är illa menade, men som blir ganska tjatiga. De flesta gravida gillar inte dessa skämt så varför inte upplysa om det.. För övrigt är jag väldigt förtjust i apelsiner och dricker oerhörda mängder mjölk. Verkar som om bebisen vill ha mycket c-vitamin och kalcium. Och vi har införskaffat det mesta vi behöver, men saknar skötunderlägg och amningsbehåar. Kanske dags att packa väskan snart också - för säkerhets skull!

söndag 16 januari 2011

Ljust och fräscht


Jag var i Sthlm när de var i Karlstad med sin show, men åååååh vad jag vill se den! Kanske kommer på dvd sen?!

fredag 14 januari 2011

Front


Front kallas en designgrupp bestående av de här kvinnorna; Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken och Anna Lindgren. Lägg dem på minnet, de är grymt talangfulla!

De har bl a gjort papperskorgen Bin som ändrar form succesivt när den fylls på med papper, lampan Camouflage, en serie keramik för Höganäs, Lampan Svarva för Ikea, Hästlampan för Moooi och mycket mycket mer.

torsdag 13 januari 2011

Trend 2011


Bild: Elle Interiör.

Saker jag gillar i trendspaningar för 2011:

Naturmatreial: stickad ull, linne och bomull.
Dimmig färgskala, t ex dov blå färg.
Klassisk möbeldesign.
Tapeter med mycket mönster.
Industri goes romantic - t ex tyll och betong i kombination. Råenkel romantik.
Naturen flyttar in i form av växter, tavlor, tapeter från naturen.
Skinn- och läderklädda möbler.
Böcker som en del av inredningen.
Det nötta och gamla tillsammans med nytt och modern håller i sig.

Trärena möbler i furu har jag inte blivit sugen på än. Det sägs ju vara tillbaka stort nu när vi målat allt ;)

onsdag 12 januari 2011

Vecturas nya huvudkontor

Bild: Zero
Lunchrummet kallas ljusgården. I taket hänger massor av vackra Camouflage-lampor formgiven av designgruppen Front.

Ett litet bibliotek med fyra låga Happy-fåtöljer och ett Breeze-bord från Swedese.

Igår var jag på Vecturas nya huvudkontor i Stockholm som jag inrett. De/vi (jag har en egen plats där också) flyttade in under helgen så allt är inte färdigt, men det mesta och jag är väldigt nöjd. En bonus var att fastighetsägaren satt in ett stort antal Camouflage-lampor i vårt stora lunchrum med enorm takhöjd. Fler bilder från kontoret kommer längre fram!

söndag 9 januari 2011

Köksrenovering


Efter köksrenoveringen. Bänkskiva och diskbänk från Ikea, blandare Gustavsberg, beslag Byggfabriken, kakel från Stuvbutiken och vitvarior Electrolux, strömbrytare "Renova".

.
.. och före köksrenoveringen.




Vi har målat luckorna vita, satt upp nytt kakel, bytt bänkskiva, beslag, diskbänk, blandare och alla vitvaror utom kyl och frys. Låter mycket, men innebär avsevärt mycket mindre jobb och pengar mot att riva ut hela köket och bygga nytt. Och nu stämmer även köket överens med resten av huset som går i den vit/grå skalan :)
Ha en fin söndagkväll!

lördag 8 januari 2011

Eller ett hus utanför Karlstad?






Så här kan man också bo.. vilka underbara fönster! Se mer här

fredag 7 januari 2011

Varför inte..


.. ett hus på Gotland? :) Kolla här

onsdag 5 januari 2011

Ägget


Noterat; jag vill ha ett ägg. Over and out.

tisdag 4 januari 2011

Nyårslöften


Kollade hur mina nyårsplaner ur ett inredningsperspektiv såg ut inför 2010... och det mesta har vi gjort och lite till! :)

-Göra klart gästtoan. Klart.

- Hitta en Grythyttanmöbel. Köpte tre A2 stolar och ett bord och sedan två st riktigt gamla Grythyttan som extrastolar. Behöver 1-2 A1 eller A2 stolar till.

- Måla och inreda Carls lekstuga. Klart. Stugan blev vit och in kom några pallar, en docksäng, kaffekoppar och små grytor bland annat.

- Köpa en gammal, nätt, sliten Chesterfield/clubfåtölj (verkar vara ett omöjligt projekt så det borde ligga på femårsplanen..) Den finns en till salu för 3000 kr, jag har bara inte slagit till...

- Byta ut vissa vitvaror. När året började trodde jag inte att vi skulle renovera köket 2010, men det gjorde vi och nu är alla vitvaror utom kyl och frys utbytta. Jag lovar att lägga in bilder snart...

- Rensa husgrunden och sätta in en ny avluftare. Vi började ta in offerter på detta under våren och fick klart från en snickare och en sugbil under sommaren. Tyvärr kom aldrig sugbilen som behövde göra arbetet innan snickaren så det blir att försöka få dem till oss till våren igen.

- Skörda massor av jordgubbar i nya och gamla landet. Yes! Vi fick massor av jordgubbar, mest i "gamla" landet än så länge.

- Rensa vår lada. Fixat! Det är ordning och reda, men ganska fullt.

- Köpa 1 st svart sjuanstol. Fick en gammal klädd sjuan från 70-talet som jag renoverade. Nu är den svartlackerad och står vid ett gammalt skrivbord i vårt gästrum. (Undrar var jag ska göra av de möblerna när det ska bli bebisens rum?)



- Jag tänkte också försöka göra den här bloggen lite fin med en riktig header, fler bilder och annat. Nja, det har väl inte hänt så mycket, men litegrann..

- Jag målade också vårt altanräcke vitt.


- La om skifferplattor där jag kortat en rabatt.

- Klädde om kökssoffan.

- Köpte ett skåp och målade om, samt ett par stolar, t ex den här och den här som blev svart.

- Köpte en härlig, stor Hästensäng till Carl och sålde hans mindre Ikeasäng.

- Sålde soffa och köpte en ny Karlstadsoffa från Ikea. Den är snygg och praktisk med sitt avtagbara tyg, men kunde vara mer bekväm tycker jag. Den har t ex för låg rygg. Vi får se hur länge den blir kvar hos oss...

- Tog bort ett dött äppelträd och sågade ner vår gigantiska 4 x 4 meter stora buske.

Ett nytt äppelträd kan jag lova att jag planterar i år, men i övrigt blir det inte så många inredningslöften. Det kommer säkert att hända en del på inredningsfronten 2011 precis som alltid, men ändå i mindre utsträckning tror jag. Hemma med Carl och bebisen vill jag ha fokus på dom. Därför blir det inte några löften eller planer redan nu, utan jag tar det i sånt fall om lusten och tiden infinner sig. Så får det bli!

måndag 3 januari 2011

Nyår


Tur att man kan hålla sig i Pingu!




Ska vi ta badstegen?



Nyårsaftonen var så himla fin! På dagen var vi till Mariebergsskogen och Carl provade skridskor för första gången. Han tyckte det var så KUL! Det var så vackert i parken och stämningen var förväntansfull och romantisk. Efteråt värmde vi oss med en fika på Naturum som också är helt underbart.

Innan det var dags för kvällens nyårsmiddag "på tre man hand" :) tog vi en promenad med pulkan ned till vattnet och tittade mot de glimmande ljusen i stan. Och vid tolvslaget var det bara att titta ut på balkongen för att se fyrverkerkerierna både hos oss och i stan, om det inte vore för att vi somnat sött allihop! Jag vaknade bara och tog mig en snabb titt.. :)

God fortsättning!