lördag 30 oktober 2010

Weekend


Bild: Scandic
Nu åker jag på miniweekend med la familia och bor på hotell. Ser framemot lång hotellfrukost, bad i poolen, god mat och shopping på stan. Men allra mest att få rå om varandra ♥
Ha en underbar helg!

fredag 29 oktober 2010

Subway


Bild: Materia

Det här supercoola tidskriftsstället har jag plockat in i Vecturas inredningskoncept. Det för tankarna till klassiska affischpelare och betongen och det svarta får mig attt känna känslan av stadsmiljön. Tidigare i år nominerades Subway som det heter till Stora Designpriset och det var första gången någonsin som ett möbleföretag nominerades, i det här fallet Materia. Jag håller med formgivarna som påstår att det här tidningstället passar i de flesta offentliga miljöer med sitt enkla, men ändå unika uttryck.

onsdag 27 oktober 2010

Lappat & lagat återbruk


Bild: Elle Interör.

Jag gillar verkligen det här

söndag 24 oktober 2010


Hoppa i lövhögarna är KUL!




Mamma, titta hur jag gungar nu!

Vi hade en väldigt fin dag i trädgården med mormor och morfar igår <3>

lördag 23 oktober 2010

Höst

Jag älskar hösten med sin friska luft, lugnet och naturen som är inbäddad i vit frost. Nu ska vi gå ut och kratta löv och njuta!

Ha en fin helg!

onsdag 20 oktober 2010

Vägg med växter



Så här ser det ut bakom disken på Filippa K i Stockholm. En hel vägg med levande gröna växter. Tror att en sådan vägg skulle bli perfekt i entréen på Vecturas huvudkontor också. Växterna är inte bara estetiskt tilltalande utan förbättrar även luften och skapar ett bra inomhusklimat. Forskning visar ju faktiskt att vi mår bättre på många sätt när vi omger oss med växter. Det sägs t ex att vår koncentration ökar och att hosta, huvudvärk och hudirritationer minskar.

tisdag 19 oktober 2010

Navy Chair




Bild: Emecowithcoke.com

Just nu inreder jag vårt huvudkontor. Och för stunden funderar jag bland annat på utemöbler till terassen. Då kom vår fantastiska leverantör Senab med det här underbara förslaget; Navy Chair. Stolen är gjort på petflaskor och handtillverkad. Den tillverkas i en högst miljövänlig process och har ett extremt hållbart och bestående resultat. Och den är ju galet snygg!

måndag 18 oktober 2010

Läckert!


Bild: Sköna hem

Om ni redan sett dessa... "Veckans vara" tipset på Sköna Hems sida. Finns att köpa hos Inreda.com

torsdag 14 oktober 2010

Trappa upp


Bild: Hemmakanalen.se


Bild: Stadshem.se


Bild: Stadshem.se


Bild: whtasupsthlm.se


Bild: Trappforum.se

Hur en trappa ser ut gör verkligen skillnad för ett hus. De är oftast stora och gör intryck oavsett om det är på gott eller ont. En gammal bevarad trapp i ett äldre hus behåller husets charm och en modern trappa kan "bryta av" fint. Ovan är några exempel på trappor jag tycker är riktigt fina och på det sättet tillför huset karaktär.

måndag 11 oktober 2010

Köksdrömmar


Bilder: Byggfabriken
Tänker mig sådana här beslag i mitt "nya", vita kök. Det jag drömmer om alltså :-) Som på bilden nederst fast vi skulle ha vitt kakel.

fredag 8 oktober 2010

Stylish!








Bilder: Stadshem

Den här fina lägenheten hittar du i Linnéstaden i Göteborg. Jag får hålla med mäklarens beksrivning om en lyckad kombination av sekelskifteselegans och modern stilfullhet.

Det framtagna plankgolvet och originaldetaljer som spegeldörrarna gör allt för mig. De höga fönsterpartierna med djupa nischer är också underbara. Här finns fler bilder.

torsdag 7 oktober 2010

Arbetsplats


Bild: Sköna Hem


Bild: Domino


Bild: Trendenser


Bild: Stadshem


Bild: Plaza
Det är kanske sällan så att en arbetsplats ser ut så här. Varken hemma eller på kontoret är det så snyggt organiserat och fint inrett. Men i alla fall jag strävar åt det här hållet. En miljö som är både kreativ, men ändå strukturerad. Ordning och reda, enkelt och snyggt men ändå fullt av liv och inspiration. Och inte minst ge känslan av att även kontoret ska vara vackert och en plats att satsa på!

onsdag 6 oktober 2010

Hans Wegner


Bild: Elle Interiör

Den vackra Y-stolen av Hans Wegner jubilerar och man firar med en tävling.

tisdag 5 oktober 2010

Designfavoriter



Gillar den här sidan, kanske gör du det också :-)

Villa Villekulla


Bild: fastighetsbyran.se

Kolla vilket fint hus här

fredag 1 oktober 2010

Blå Station


Bilder: Blå Station
Jag har hittat en superfin stol som jag ska ta in i Vecturas inredningskoncept. Den stol vi haft som lunchstol har blivit noppig i tyget och alltså inte hållit kvaliteten som utlovat så jag fick leta upp en ersättare. Den här heter Boo och tillverkas av Blå Station. Vi kommer att köpa in den i matt svart med svarta ben och vit blank med vita ben. Så snyggt! Stolen är stapelbar, väldigt bekväm och lätt att hålla ren. Alltså perfekt i t ex kontorsmiljö. Den dessutom 100 % återvinningsbar och har blivit belönad för sin design. Jag förstår verkligen varför! :-)